logo
Ring nu: 072-339 91 01

Aktiva ingredienser

Hyaluronsyra (HA) 

En viktig fuktgivare för alla hudtyper! Varje molekyl av hyaluronsyra kan hålla 1,000 gånger sin egen molekylvikt i vatten. Den är känd för sina återfuktande egenskaper och sitt naturliga levereringssystem in i huden. Eftersom denna ingrediens är en av de mest värdefulla inom hudvård, använder DermaQuest det i 90% av produktlinjen. Denna aktiva ingrediens återfuktar det dermala skiktet av huden och balanserar din hud.

Skin Brighteners

DermaQuest SkinBrite Collection är formulerad med de mest avancerade blekande ingredienser till dags dato!
Varje formula är unikt framtagen med en mängd olika tyrosinashämmare för att i flera steg stoppa melaninproduktionen. Chromabright bidrar med den senaste tekniken för att effektivt behandla och korrigera pigmenteringar och ojämn hudton. Denna aktiva ingrediens ingår i alla DermaQuest SkinBrite-produkter.

Stamceller från växter

Utvecklingen inom stamcellsteknologin möjliggör att mer kraftfulla och effektiva stamceller kan utvinnas ur marina och botaniska växter för hudvårdsmarknaden. DermaQuest kombinerar den senaste generationens växtstamceller för att minska pigmenteringar, fina linjer och skydda huden mot miljöskador. Dessa växtceller innehåller alla de aktiva molekylerna av växten för att effektivt adressera flera problemområden. Stamceller från Havsfänkål, Edelweiss, Gardenia och Syren ingår i några av de mest avancerad anti-aging produkterna i DermaQuest Stem Cell 3D Collection.

Peptider

Består utav essentiella aminosyror. Dessa små, men kraftfulla, aktiva ingredienser kommer förändra huden dramatiskt! Peptider är viktiga anti-aging ingredienser som reducerar fina linjer och rynkor, främjar produktionen av kollagen, minskar inflammation och ger en jämnare, slätare hudton. Nya peptider upptäcks årligen så detta är en ingrediens som ständigt förändras och förbättras med tiden. 

C-Vitamin 

Är ett av våra viktigaste näringsämnen som även har en avgörande roll för att upprätthålla en hälsosam och strålande hud. C-vitamin är en aktiv ingrediens som ger lyster och stramar upp huden. För att hålla oss längst fram inom den senaste tekniken använder vi oss av den senaste fettlösliga formen av C-vitamin, Tetrahexyldecyl Askorbat (BV OSC), i våra överlägsna formuleringar. Detta är den mest stabila formen av C-vitamin med tre gånger bättre penetration än L-askorbinsyra! Tetrahexyldecyl Askorbat återfinns genom hela DermaQuest produktserie men är mest koncentrerad i C Infusion Collection.

AHA/BHA

Alpha Hydroxy och Beta Hydroxy syror har funnits i många år och fortsätter att bevisa sin styrka som mycket effektiva ingredienser för att behandla ett brett spektrum av hudproblem.  Dessa viktiga Hydroxysyror främjar en ökad cellförnyelse för att få upp nya friska hudceller till ytan. Samtidigt som AHA’s/BHA’s främjar en snabbare cellförnyelse bidrar de även med en rad andra multifunktionella egenskaper såsom att förbättra hudens struktur, porsammandragande, minskar blockeringar, återfuktande och stimulerar kollagenproduktionen.

Mineraler

DermaQuest ger dig de renaste mikroniserade mineraler i alla våra solskyddsprodukter. Zink och Titan används som överlägsna UVA- och UVB-skydd. Youth Protection SPF 30 är neutral i färgen medan ZinClear SPF 30 är tonad. Dessa solskyddsprodukter skyddar din hud samtidigt som du får en felfri finish. Mineraler är säkra, effektiva, minskar inflammation och anpassade för alla hudtyper, speciellt för känslig och acnebenägen hud.

Arganolja

Denna dyrbara olja från Marocko är rik på E-vitamin och essentiella fettsyror som består av Omega-3 och Omega-9. Arganolja stärker hudens barriärfunktion och gör den mindre känslig för påverkan utifrån. Denna ingrediens har använts i århundraden för att behandla brännskador och hudåkommor såsom acne och allergier. Arganolja är DermaQuests främsta val av aktiv ingrediens för att behandla känslig och skadad hud.

Antioxidanter

Kraftfulla antioxidanter ger en hälsosam cellförnyelse och fungerar som en cellulär livvakt åt vår hud. Vår hud utsätts dagligen för skador från fria radikaler. Antioxidanter skyddar vår hud från dessa och är därför viktiga för alla hudtyper. Co-Enzym Q10, Idebenon, Alfaliponsyra och Grönt te extrakt används ofta i DermaQuest produkter för att ge din hud ett bättre skydd mot miljöpåverkan.

Enzymer

Dessa milda enzymer agerar som “Pacman” på huden, de bryter ner de döda hudcellerna på hudens yta. Papaya, ananas och pumpa enzymer ger på ett skonsamt sätt synbara resultat för en hud med en mer vital lyster. När de används i ens dagliga regim får andra aktiva ingredienser hjälp med att lättare penetrera huden och ge snabbare resultat.